FORSKELLIGE  FORMER  FOR  FEDTSTOF  OG  OLIE!
Lad mig begynde med fedt og forklare nøjagtigt, hvad jeg mener med et raffineret og et naturligt fedtstof. Et raffineret fedtstof er et, der er blevet trukket ud af et produkt der normalt har et højt fedtindhold, som f.eks. sojabønnen. De presser olien ud af den. Det er ikke et naturligt produkt. Det er et raffineret produkt og ligeså med majsolie - man tager alle fibre osv. bort og du har triglyceriderne tilbage - ved et naturligt fedtstof mener jeg, fedtstof i produkter som f.eks. avocadoer, oliven og nødder. Disse er alle meget rige på fedt, men fedtet i disse ting er i plantens celler, ligesom i cellerne i vort legeme.
Planten har også celler, og fedtet er i disse celler. Det er ikke i en fri tilstand, hvor det kan flyde ud, med mindre du nedbryder disse substanser til meget fine partikler, som i jordnøddesmør, hvor du formaler det meget, meget fint, så løber olien ud, og efter nogen tid flyder den oven på. Så når vi taler om naturligt fedt, så mener vi fedt der findes i den tilstand, hvor naturen har placeret det.
En diæt, der er naturlig, vil således ikke indeholde nogle af disse udtrukne olier. Det udelukker en mange ting fra vor kost, som vi er vant til at bruge. Som f.eks. margarine, mayonnaise, olier og mange salatdressinger, og i denne kategori sætter vi også senere æggeblommer, smørfedt og mejeriprodukter, der ikke er skummet.
Hvad jeg beskriver for jer, er en kost, der er blevet benyttet til at nedbryde åreforkalkning, eller som mange siger, blot alderdomssymptomer. De fleste af de skadelige virkninger, der findes i de mættede fedtstoffer, findes også i de flerumættede fedtstoffer. De fleste gange kan vi ikke finde nogen forskel på de skadelige virkninger af disse fedtstoffer. Det er noget, der har været kendt i vort samfund i mange år, at der ikke er nogen forskel på dyrisk fedt og olie, hvad enten det er majsolie, dyrisk fedtstof eller smør; og alligevel er det ganske almindeligt i dag at sige, at olie er sundt, og at du kan bruge alt det, du har lyst til.
Når det indtages i den tilstand, som det findes indelukket i cellerne i madvarer som majs, havregryn, nødder og nogle frugter, da er fedtstofferne et sundt og nærende element i maden. Det er kun når det adskilles fra de andre elementer og indtages i en fri tilstand, at det bliver usundt. Når det kommer ind i maven i den form, som naturen frembringer det, da hindrer det ikke fordøjelsen. Det er kun, når det indtages i en fri tilstand, at det bliver usundt. Når det kommer ind i maven i den form, som naturen frembringer det, da hindrer det ikke fordøjelsen. Det er kun, når det indtages i en fri tilstand, at det bliver et middel til at fremkalde forstyrrelser i fordøjelsesfunktionen."
Det gør kun lidt eller ingen forskel på forstyrrelserne i fordøjelsen, hvad enten fedtet er af dyrisk eller vegetabilsk oprindelse.
Hvad sker der, når du hælder en dråbe olie på vand?
Den spredes ud til en meget tynd film. Det er i virkeligheden den måde man dræber moskitoer på og nogle gange stiller bølgernes slag. Blot nogle få dråber olie vil sprede sig ud til en hinde, der kun er nogle få tusindedel millimeter tyk.
Hvad sker der, når du kommer olie i maden?
Den spredes ud over maden, den fordeler sig igennem hele substansen og dækker fødedelene fuldstændigt. Denne mad kommer du så i munden, og derfra glider den ned i maven, og hvad sker der så dér, når mavesyren kommer i berøring med den?
Måske har du ikke læst noget om fysiologi, men det er sådan, at der hvor fordøjelsen begynder, (i munden og mavesækken), der omsættes fedtstoffet ikke. Mavesækkens fordøjelsesvæsker, saltsyren, fordøjer ikke fedtstof. Og derfor ligger maden blot i mavesækken og kan ikke blive ordentlig fordøjet.

Æggehvidestofferne kan ikke blive fordøjet. Kulhydraterne kan ikke blive fordøjet, fordi fordøjelsevæskerne ikke kan komme igennem det fedtlag, som maden er indsmurt i.
I vor tekstbog i fysiologi, der er skrevet for lægestuderende, står der, at når man indtager olie sammen med føden, tager det ofte op til 20 timer for mavesækken at tømme sit indhold videre ud i tolvfingertarmen. Ikke blot forsinker det fordøjelsen, men fordøjelsen kan ikke foregå normalt og naturligt; så hvad sker der?
Fordøjelsen af æggehvidestofferne som skulle finde sted i mavesækken ved hjælp af mavesyren, får ikke en chance for at komme rigtigt i gang, og mavesækkens indhold tømmes da ud i tarmen, hvor galden begynder nedbrydelsen af fedtet, og så frigøres æggehvidestofferne og kulhydraterne, men er da i en rå og ufordøjet tilstand. Det bringer forstyrrelser i fordøjelsen. Alt sammen på grund af frie fedtstoffer.
Derfor er fløde var meget sundere end smør, for smør flyder nemlig sådan ud og dækker alle ting. Hvis du tager varm smør, vil det omslutter det alle ting ligesom olie. Men i fløden er fedtstofferne i en tilstand, hvor dette ikke sker. Jeg ønsker ikke hermed at fremme forbruget af fløde, selvom det er et meget bedre produkt end smør. Vi bør stræbe efter, at komme bort fra brugen af disse ting.
Vi har videnskabelige beviser på, at det at bruge dyriske produkter, dyrisk smørfedt, kan være skadeligt for systemet.
Dr. Rose skrev en artikel i the British Medical Journal.
I denne artikkel nævner han en forsøgsserie med en gruppe mennesker, som han gav majsolie i kosten i håb om at forebygge hjertesygdomme. Ved afslutningen af forsøget viste det sig, at der var flere dødsfald i gruppen, som fik tilført majsolie end i gruppen der ikke fik tilført majsolie.
Han siger i the British Medical Journal: "Majsolie kan ikke anbefales som en behandlingsform ved hjertesygdomme med karindsnævringer (ischemic heart desease). Det er usandsynligt, at det er gavnligt, og er muligvis skadeligt."
Dr. Pinckney skriver i the American Heart Journal, at "forbruget af flerumættede fedtstoffer er forøget i den almindelige amerikaners kost til næsten det tredobbelte i de sidste 3 årtier, uden den mindste nedgang i dødeligheden af hjertesygdomme." Vi bruger 3 gange så meget flerumættet fedt i dag, som vi gjorde for 30 år siden, og dog er der ingen nedgang i antallet af hjertetilfælde i dag. The National Heart and Lung Institute erklærer, at "forskelle i virkningen på hjertesygdomme ved brug af flerumættede olier i modsætning til mættede, er helt intuitiv og kun baseret på personlig opfattelse og delvise konklusioner snarere end videnskabelige beviser."
Man kan ikke finde en større autoritet end the National Heart and Lung Institute. The FDA, The Fodd and Drug Administration (den amerikanske sundhedsstyrelse), har nu udtalt: "Det er en overtrædelse af loven at hævde, at flerumættede olier kan forebygge eller behandle hjertetilfælde. Det er imod loven at hævde at flerumættede fedtstoffer (det gælder margarine, mayonnaise og hvad som helst, der er flerumættet), kan helbrede eller forebygge hjertetilfælde.
Vi ved i dag, at der er noget i majsolie som, hvis det gives til forsøgsdyr i det samme procentvise forhold, som det bruges i menneskers kost, vil forkorte deres liv; blot 20 % majsolie i kosten forkorter deres liv.
Dr. Field skriver i the Lancet, at flerumættede fedtstoffer vil hæmme de hvide blodlegemer i at bekæmpe infektioner. Det kan også vises med sukker. Jo mere sukker du bruger i kosten, desto mere hindres de hvide blodlegemer i at opsluge og dræbe bakterier. Flerumættede fedtstoffer gør det samme. Det hindrer dig i en effektiv bekæmpelse af infektioner.
Lad os et øjeblik se på modstandskraft mod andre sygdomme.
Hvad med kræft?
Dr. Boutwell skriver i Cancer Research: "Den stimulerende virkning af fedt på hastigheden, hvormed visse typer kræftknuder dannes, er klart bevist."
Der er ikke nogen tvil blandt forskere om, at fedt stimulerer dannelsen af kræft. Dr. Baumann skriver i the American Journal of Cancer: "En forøgelse af fedtindholdet i kosten fremskyndede dannelsen af kræftknuder ved bestråling af ultraviolet lys." Ultraviolet lys er iblandt den type lys vi får fra solen. Og det viser sig, at hvis vi giver forsøgsdyr en kost med lavt fedtindhold, er det næsten umuligt at få dem til at udvikle hudkræft ved bestråling af naturligt sollys. Men giver vi dem 20 % majsolie eller kun 10 % majsolie i deres kost, så udvikler de meget let hudkræft.
Gennemsnits kost indeholder omtrent 45 % fedt. Problemet er at vi får for meget fedt i vor kost. Og så undrer vi os over, hvorfor vi får sygdomme, som kræft og hudkræft og vi lægger skylden på solen.

"Herre, du skabte solen på himlen, og nu har den givet mig hudkræft!"
Er det solens skyld?
Dr. Ernest Wynder, ved the American Health Foundation, udtaler at: "Både epidemiologiske og dyriske undersøgelsesresultater peger i retning af, at tyktarmskræft hovedsageligt skyldes for højt fedtforbrug.

Dr. Pinckney siger i the American Heart Journal: "Der er ganske afgjort en logisk epidemiologisk forbindelse mellem en kost med stort indhold af flerumættede fedtsyrer og det stigende antal tilfælde af kræft, specielt mavekræft, hos mennesker."

Dr. Pinckney skriver videre i the American Heart Journal og omtaler sine undersøgelser, hvor han viste at 78 % af de mennesker, der brugte overvejende flerumættede fedtstoffer viste klare kliniske tegn på tidlig ældning. Desuden så de meget ældre ud end deres kronologiske alder. I den samme gruppe blev det rapporteret, at 60 % havde fået mindst en eller flere hudknuder fjernet på grund af mistanke om ondartethed, efter at de var gået over til hovedsagelig at bruge flerumættede fedtstoffer.
Som I husker, så fortalte jeg, at forsøgsdyr, der fik majsolie i kosten, levede meget kortere end dyr, der fik en kost med lavt fedtindhold, og her ved denne sidste udtalelse ser vi, at mennesker ældes hurtigere, når de bruger mange flerumættede fedtstoffer.
Dr. Sturdevant rapporterer i the New England Journal of Medicine, at der er en væsentlig stigning i galdestenstilfælde hos personer, der får en kost rig på saflorolie. Disse studier er foretaget, fordi de satte mennesker på en sådan diæt, for at forhindre hjertesygdomme.
"Tag så og så meget saflorolie i kosten."
"Brug saflormayonnaise."
"Brug saflormargarine."
Og så begyndte disse mennesker at få galdesten!
Dr. Osuga fortæller i Gastroenterologi, at majsolie alene uden kolesterol i kosten fremkaldte galdesten.

Så du kan være en streng vegetar og ikke bruge æg, mælk eller nogen form for kød i kosten, og du kan stadig få galdesten af majsolien. På en naturlig vegetarisk diæt, hvor der ikke bruges sukker eller frie fedtstoffer af nogen slags, vil patienter, der er overvægtige tabe sig, selv om de spiser alt det, de ønsker. Dette er blevet bevist på mit kontor og andre klinikker i USA mange gange.
Folk kan spise alle de kartofler, al den ris, alle de majs, alle de bønner, al den friske frugt, bananer og æbler, alle kornsorter som de orker tre gange om dagen, og så meget, at de knapt kan vralte bort fra bordet, og de vil stadig tabe sig!
Og, spørger du, hvordan kan det lade sig gøre.
Af en eller anden grund har Gud, da han skabte vores kost, indbygget naturlige beskyttelsesmekanismer, så vi ikke ved overvægt ødelægger Guds billede. Og han forventer, at vi spiser maden, ganske som han har skabt den til os. Med alle fyldstofferne, fibrene, mineralerne og vitaminerne kan du ikke blive overvægtig.
Jeg vil give jer et eksempel på nogle af de undersøgelser, jeg har gjort ved The University of California i Davis. Det blev offentliggjort i The Federation Procedings.
Jeg har brugt sojaprotein og givet det til rotter med uræmi (uremic rats), og i løbet af 1-2 uger kan jeg få 100 % dødelighed.
Et hundrede procent af disse rotter dør på en sojaproteindiæt i løbet af 2 uger; men hvis jeg giver den et mindre sojaproteinindhold i føden, lever de udmærket og er sunde. Grunden til at jeg fortæller dette er, for at gøre det klart at det væsentlige ikke er, hvorfra vi får æggehvidestofferne, eller hvordan vi får fedtstoffet, men det afgørende er, hvor meget vi får, og hvilken form vi får det i.
Sojaprotein kan være dødbringende.
Blot fordi det kommer fra planter, bliver det ikke til en ideel sund føde, som kan spises i større mængde end 10% i kosten.
Vi kan i dag fremkalde åreforkalkning, og vi kan fremkalde en høj kolesterolprocent i rotter på en proteinrig kost med meget lidt fedt i diæten i det hele taget. Og vi kan også forøge mængden af kræft i disse rotter ved at give dem en proteinrig diæt, og afkorte deres liv til det halve af, hvad det normalt ville være, hvis de var på en proteinfattig diæt.
Det gør ikke nogen forskel, om proteinet kommer fra kød eller sojabønner; det er mængden af protein, der er afgørende i jeres kost. Det gør ikke nogen forskel, om den kommer fra planter eller dyr.
Fedt er fedt og har en ganske bestemt fysiologisk virkning på fordøjelsen og omsætningen i legemet. Gud skabte os til at spise vores fedt i naturlig form, i naturlige celler, i forbindelse med proteinerne og kulhydraterne i naturlig form. Når vi spiser det på den måde, vil vi finde en overflod af sundhed, og vi vil finde frihed fra sygdom, for vort legeme er i sandhed vidunderligt skabt. Jeg tror at det bedste bevis vi har, er når vi sætter patienter på en naturlig føde og lader dem få deres fedtstof fra kornsorterne, bønnerne og majsene og den slags, som Gud skabte til os, og så ser de gode resultater.
Jeg hader at bruge ordet mirakel, for det betyder en overmenneskelig begivenhed, men det er næsten som et mirakel.
Syge hjerter bliver raske. Mennesker der har haft slagtilfælde begynder igen at gå, og de kan begynde at tale.
Alle mulige forskellige sygdomme ser ud til at bedres, når disse mennesker begynder at spise Guds kost, begynder at spise naturlig føde netop som han skabte den til dem.
Disse forskningscentre har brugt alle mulige slags diættyper, og der er et center, der bruger denne naturlige kost på mennesker, og de får fantastisk god resultater, næsten utrolige.
Den lægelige forskerverden har vanskeligheder med at tro, at disse mennesker, der næppe kunne gå, nu løber langdistanceløb. Nogle af dem løber maraton løb. Det er virkeligt inspirerende, og tænk at vi  er blevet givet denne diæt for over 100 år siden; men vi blev vildledt i begyndelsen af dette århundrede, da Den Amerikanske Hjerte sammenslutning sagde, at flerumættede fedtstoffer er bedre end mættede.

Da forlod vi den naturlige kost, som Gud havde givet os. Og på en eller anden måde er vi begyndt at bruge sojabønnekoncentrater, hvor alle naturlige fyldstoffer, fibre, vitaminer og mineraler er blevet fjernet. F.eks. "Fried Chicken style sojameat" (grillstegt sojakylling). Se på indholdsfortegnelsen og regn antallet af kalorier ud. Du skal gange antal gram fedtstof med 9, antal gram kulhydrater og protein med 4. Når du ganger det ud, så finder du ud af, at du får 80-90 % af kalorierne fra fedt, hvor vi kun skulle have 10%, og alligevel kalder vi det helsekost, og vi fremmer salget af det.
Jeg kunne nævne alle de andre såkaldte sundhedsprodukter og fortælle nøjagtigt, hvor meget fedt der er i dem, eller hvor meget proteinkoncentrat der er i dem.
Vi skal tilbage til den naturlige kost, som Gud gav os; frugt, grønsager, kornsorter og nødder.
Når vi spiser den slags føde, har Gud lovet at bevare os sunde og raske. Hvis vi følger hans veje, siger han, at han ikke vil bringe nogen af denne verdens sygdomme på os. Han vil tage al sygdom bort fra os. Vi kan helbrede mennesker med denne kost.

Du bør også læse den næste artikel.