FORSKELLEN  PÅ  EN  NATURLIG  KOST  OG  EN  UNATURLIG  KOST!
 "Der findes mange måder at praktisere lægekunsten på. Men der er kun en måde, som Herren anbefaler." "Ren luft, sollys, afholdenhed, hvile, motion, sund mad, brugen af vand og tillid til guddommelig magt - disse er sande lægemidler!"
Alle andre lægemidler er ikke sande lægemidler, men disse er!
Hvis vi bruger dem alene, hvis vi har korrekt viden om dem, ligesom vi har om den naturlige kost, motion eller sollys; bruger vi de ting alene, vil det vise sig, at der er en ubrydelig kraft i dem til at hele det menneskelige legeme. 
Adskillige forskningscentre i De Forenede Stater har udviklet en diæt, der kan få forkalkning af arterierne eller arteriosclerose til at forsvinde.
Hjertekranspulsårene og andre arterier bliver renset uden brug af medicin eller operation. Måske har du set overskrifterne i dagbladene om disse bedrifter, idet nyhederne spredes ud i verden. Nogle forskere tror nu, at den selv samme diæt kan hjælpe til forebyggelsen og behandlingen af hjerte sygdomme, blindtarmsbetændelse, diverticulitis, galdesten, forhøjet blodtryk, åreknuder, blodpropper, lunge emboli, hiatus brok, hæmorroider, visse kræfttyper, tarmkatar og overvægt.
Hjertespecialisten Dr. John Kern ved University of California i Irvine, udtalte med hensyn til sine patienter der skulle have hjerte kransåreoperation (coronary by-pass), men blev sat på denne diæt først: "Jeg blev forbavset over resultatet. Patienterne blev så hurtigt bedre, at de efter 30 dage ikke længere behøvede medicin, og mange af dem, der knapt kunne gå før forsøget, begyndte endog at løbe lange ture.
Dr. John T. Shepherd, president for den Amerikanske hjerteforening, siger: "Den type programmer, som disse to forskergrupper bruger, vil forhindre mange, mange hjertetilfælde og hjerneblødninger forårsaget af åreforkalkning. Det er de første optimistiske tegn på, at de stadigt stigende hjertetilfælde kan blive slået tilbage."
En leder af en af forskergrupperne siger: "Det er et revolutionerende gennembrud, millioner af liv kan blive reddet."
Hvad består denne diæt af, som har givet anledning til så store forventninger i forskerverdenen?
Det er en meget enkel naturlig diæt.
Det er en vegetarisk diæt.
Den har et lavt indhold af æggehvidestof og fedt og et højt indhold af sammensatte kulhydrater (complex carbohydrates). Sammensatte kulhydrater er f.eks. ikke almindeligt hvidt sukker, som er en simpel usammensat sukkerart, der har vist sit at være uheldig for organismen, men sådanne sukkerarter som findes i kartofler, bønner, korn, frugt og de fleste andre naturlige fødemidler.
Naturlig føde er føde, sådan som den kommer fra skaberens hånd.
Den friske frugt, som du plukker fra træerne, eller grønsagerne du kan dyrke i haven, er alle naturlige fødemidler.
Føde der ikke er naturlig, ville være fødemidler der er blevet forædlet eller har passeret gennem en kemisk fabrik.
Tre eksempler på dette er:
1. sukker, der har fået alt fyld, fiberstoffer, vitaminer og mineraler fjernet fra det. Der er kun levnet en kemisk substans kaldet succesrose.
2. Olie er ligeledes et eksempel på et unaturligt fødemiddel. Der går mange majskolber blot til at producere en spiseskefuld majsolie. Olie er derfor et ekstrakt af planter eller dyr, fra hvilket alt fyld og fiber er fjernet sammen med mange af vitaminerne og mineralerne. Alt, hvad der er tilbage, er et rent kemisk produkt, som vi kalder triglycerider.
3. Mange af de æggehvidestoffer, der er på markedet i dag, hører også til denne kategori. Alt fyld og fiber er fjernet, og det, der er tilbage, er rent protein, tømt for mange af vitaminerne og mineralerne der normalt findes i dem.

Naturlig føde står i kontrast til dette og indeholder alle de naturlige fyldstoffer, fibre plus vitaminer og mineraler. Vitaminerne og mineralerne er placeret i fødemidlerne af Gud, for at hjælpe os til at omsætte og fordøje den naturligføde. Det var hensigten at vi skulle spise fyldstofferne og fibrene plus vitaminerne og mineralerne og andre næringsstoffer sammen for at få en harmonisk ernæringsbalance.

På en kost med højt fedtindhold udviklede præriehundene tilsyneladende galdesten ganske hurtigt. Når de så blev givet en kost med lavt fedtindhold og kolesterol, så opløstes galdestenene igen. På en naturlig kost, hvor der ikke bruges almindeligt sukker eller fedt af nogen slags, vil overvægtige patienter hurtigt tabe sig, skønt de spiser alt det, de har lyst til.
De må gerne spise kartofler, ris, brød, frisk frugt og en hvilken som helst anden naturlig føde i den mængde de ønsker. Der er indbyggede sikkerhedsfaktorer i den naturlige kostplan, som Gud gav os, der forebygger overvægt. Da Gud skabte os, var hensigten, at vi skulle spise en kost med lavt fedtindhold. Når vi tilfører ekstra fedt til den naturlige kost, som han forsynede os med, begynder vi at tilstoppe den vidunderlige maskine, som vi fik betroet. Gud gav os rigeligt med naturligt fedtstof i mange planter, som f.eks. naturlige kornsorter og bælgfrugter, som mere end imødekommer vore behov. Det er umuligt på en sådan kost, der indeholder korn, nødder, frugter og grøntsager, at få for lidt fedtstof.

Det er ikke nødvendigt at tilføre ekstra udpressede olier, for at få den fedtmængde kosten skal indeholde. Fordi vi er skabt til at spise en kost med lavt fedtindhold, vil en kost med højt fedtindhold ikke give andet end besvær, hvad enten fedtet kommer fra dyr eller planter. Måske ligger det bedste bevis for at kosten bør have et lavt fedtindhold i det mirakel, der sker i patienternes liv, når de får en kost fri for margarine, smør, mayonnaise, fedt og olie af alle slags.
Sygdomme, der er forårsaget af forkalkning, bedres hurtigt. (Syge hjerter helbredes, lamme går, døve hører, blinde ser.) Der er en fantastisk kraft i den naturlige kost, som Gud ønskede vi skulle leve på, og som forsøgsverdenen har fundet frem til for nylig.
Vi har fået det løfte af Herren, at hvis vi følger hans veje, da vil han borttage sygdom, og vi vil ikke få nogen af de sygdomme, der findes i verden omkring os.
Fedtstof og kræft The National Cancer Institute gav for nylig et nedslående budskab til den store hær af lægepersonale, der forsøger at forlænge kræftpatienternes liv. Den gennemsnitlige femårs overlevelsestid for kræftpatienter er ikke forøget gennem de sidste 25 år, trods talløse foregivne fremskridt i diagnose, behandling og omsorg for patienterne. En ud af fire i U.S.A. vil stadig dø af kræft.
Dr. Ernest Wynder, president for the American Health Foundation, tror at en kost med meget fedtstof er en af de virkelige risikomomenter, der fører til fremkomsten af kræft. Det er blevet vist ved dyreforsøg, ved at forøge mængden af kalorier forøges kræftilfældene. Men fedt synes at have en speciel effekt. Hvis en gruppe forsøgsdyr får samme mængde kalorier, men den ene gruppe får en højere procentdel af kalorierne gennem fedtstof, da vil gruppen med den højeste fedtindtagelse udvikle flere kræft tilfælde. Ved at se på de forskellige nationer i denne verden kan det påvises, at der er en direkte sammenhæng mellem fedtindholdet i kosten og antallet af brystkræfttilfælde. Med andre ord, jo mere fedt der spises, jo flere brystkræfttilfælde forekommer der.
På dyr er der brugt forskellige slags fedt og olier for at fremkalde kræft.
Dr. Tannenbaum har vist, at forøgelsen af kræftdannelsen er mere afhængig af mængden af fedt end af typen af fedt. Med andre ord, han tror at dyriske fedtstoffer og vegetabilske olier er lige stimulerende i dannelsen af kræft.
Der er imidlertid andre forskere, der finder at flerumættede fedtstoffer har en større evne til at stimulere dannelsen af kræft. Ved at udskifte flerumættet olie med mættet fedt kan man nogle gange reducere antallet af kræftdannelser i forsøgsdyr. Men sædvanligvis er enhver substans eller middel, der fremkalder kræft, stimuleret til større virksomhed ved fedtstof i kosten.
Dr. Baumann viste at hudkræft fremkaldt af ultraviolet lys udvikledes hurtigere på en diæt, rig på fedtstof. Når fedtindholdet i kosten blev forøget fra 5 % til 25 51; 30 %, så forøgedes hudkræften ligeledes. (Der blev i forsøgene brugt majsolie). Endog det at smøre fedt eller olie på huden der bliver udsat for ultraviolet lys, kan have en stimulerende effekt på dannelsen af kræft. Dette er en god grund til ikke at smøre sig i creme eller olie, før man går ud i solen.
I et forsøg af Dr. Wilson blev det vist, at ondartet kræft i tyktarmen, der forårsagede dødstilfælde, fremkom tidligere i rotter der fik majsolie end dem der fik dyrisk fedtstof. Dr. Mertin har vist at flerumættede fedtstoffer kan nedsætte de hvide blodlegemers evne til at bekæmpe infektioner, og han mener, at en forøget mængde af flerumættede fedtstoffer i blodet kunne ophæve reaktionen fra immunitetssystemet mod kræft og således begunstige udviklingen af kræft. I adskillige studier, hvor flerumættede fedtstoffer blev givet i stedet for mættede, for at bevise at de ville nedsætte hjertetilfældene, forøgedes kræfttilfældene. I et studium var der næsten dobbelt så mange dødstilfælde af kræft blandt gruppen der fik flerumættede fedtstoffer. Dette bevismateriale viser, at der ikke er nogen sikkerhed i en fedtrig diæt med hensyn til udviklingen af kræft, for det er klart bevist, at flere umættede fedtstoffer kan stimulere dannelsen af kræft, lige så vel som mættede fedtstoffer, og de umættede hurtigere end de mættede.