HVAD  EN  NATURLIG  KOST  KAN  GØRE!

To forskningscentre i USA, udviklede oprindeligt en diæt der ville få åreforkalkning til at forsvinde. Siden da er der adskillige forsøgscentre, der har prøvet dette og bekræftet dette arbejde. De har taget dyr og har fremkaldt åreforkalkning i dyrene, også kaldet arteriosklerose, hvor blodkarrene efterhånden bliver helt tilstoppede med kolesterol og fedt, og blodet flyder således ikke frit igennem længere: Der efter sætter de dyrene på en speciel diæt, og så kan de få processen til at foregå i omvendt rækkefølge og få arterierne helt fri og blodet til frit at cirkulere igen.
Nogle forskningscentre har arbejdet med mennesker, hvor man benyttede den samme diæt, og resultaterne er meget opløftende. Disse resultater har allerede været nyhedsoverskrifter i massemedierne i store dele af verden. Nogle mennesker og autoriteter mener, at den selv samme diæt, som de bruger til at fjerne åreforkalkningen med, også kan forebygge andre sygdomme, som vi lider af.

Mange kender disse sygdomme: Hjertesygdomme; blindtarmsbetændelse, divertikulitis (tyktarmsbetændelse), galdesten, forhøjet blodtryk, åreknuder, blodpropper, lunge emboli, mellemgulvs brok, hæmorroider, tarmkatar, kræft og sidst, men ikke mindst, overvægt. Denne liste synes at vokse næsten hver dag med sygdomme, som vi føler, vi kan kurere, eller forebygge, alt med denne diæt.

Hjertespecialisten, Dr. John Kern, ved the University of California's lægeskole i Irvine, siger med hensyn til nogle patienter, som han havde planlagt at give en åretransplantation. - Du har sikkert hørt, at når en af hjertets vigtige årer er helt tilstoppet med kolesterol og fedt, så tager de en åre fra et eller andet sted i kroppen og opererer den ind i hjertet, så den leder blodet uden om det tilstoppede stykke - Han havde alle disse patienter skrevet op til denne operation og besluttede at sætte dem på et forsøgsprogram, en forsøgsdiæt. Jeg vil gerne læse, hvad han sagde ved forsøgets afslutning:
"Jeg blev forbavset over resultatet. De blev så hurtigt bedre, at de ikke behøvede mere medicin efter 30 dages forløb." (Husk det er sagt af en universitetsprofessor)
"Og det varede ikke længe før patienterne, af hvilke mange knapt kunne gå før forsøget, nu begyndte at løbe lange ture.
Dr. John T. Shepard, præsident for the American Heart Association, siger: "Den type program som disse folkegrupper bruger, vil forhindre mange af de hjertetilfælde og slagtilfælde, der er forårsaget af åreforkalkning. Dette er det første optimistiske tegn på, at hjertetilfælde kan undgås."
En leder for en af forskningsgrupperne erklærer: "Det er et revolutionerende gennembrud. Millioner af liv kan reddes!"

Hvad består denne diæt af, som forårsager så stor begejstring i forskerverdenen?
Det er den naturlige diæt. Det er en vegetarisk diæt. Men på en eller anden måde er vi som et folk gået forkert med, hvordan denne diæt skulle være. Og nu har vi problemer med at bevise, at vi er sundere end nogen af verdens grupper af mennesker. Vi er måske vegetarer, men denne diæt indbefatter meget mere end blot det at være vegetar.
Er der nogen forskel på, om man følger den plan Gud gav os, eller det program som verden bruger?

Lad mig kort forklare hvor jeg vil hen.
På den ene side har vi en afhængighed af medicin og operationer. Du har en følelse af, at Gud gjorde et temmelig dårligt stykke arbejde da han dannede det menneskelige legeme, at det falder fra hinanden og bliver sygt, og at du derfor må tage medicin og få foretaget operationer. Nu er dette kun den ene side af sagen.
På den anden side er vi "underfuldt skabt" Sl 139,14, og vi følger sundhedsbudskabet, og følger hver eneste stråle lys vi har, og når vi bliver raske, så giver vi Gud æren. Vi har et sundhedsbudskab, som vil gøre os raske, hvis vi er syge, og holde os raske. Og når vi så er raske, så giver vi Gud ære. Vi giver Gud æren, fordi han holder os raske.
Men når vi så vender medaljen og ser på den anden side, når vi har brug for operationer, eller vi tager visse mediciner, og det gør os raske, eller såkaldt raske, hvem giver vi så æren derfor?
Den dygtige læge, som foretog operationen, den dygtige læge, som foreskrev medicinen?
Disse to sider af sagen kan ikke forenes. De er så adskilte, som østen er fra vesten.
Du kan endog gå til Bibelen og læse om de tidligere tiders problemer, hvor det samme skete, hvor mennesker stolede på mediciner eller specielle sammenbygninger og doser for at blive raske.
På græsk kaldes disse mennesker manere eller heksedoktorer, og de brugte magiske formler, og selve ordet for hekseri er endog Pharmacos. Det kommer lige ned til vor moderne tid som farmaci, farmaceutisk medicin. Pharmacos er det ord, der i Bibelen benyttes om hekseri, og det er den der bruger trolddomskunst eller anvender kræfter, der kommer fra onde ånder. Det bruges også om personer, som har nok kendskab til kemi til at gøre tilsyneladende overnaturlige kunster. Vi må enten følge verden eller stole på Gud for Hans helbredelse og følge hans sundhedsbudskab, og i eftermiddag går vi i detaljer om dette for at se, hvor vi som et folk er stået af "båden" og er begyndt at følge verdens skikke og kostplan, og hvorfor vi stadig har sygdom iblandt os og er svage. For Gud har lovet, at han ikke vil lægge nogen af verdens sygdomme på os, og han vil tage vore sygdomme bort fra os.

Vi har vandret rundt i ørkenen i mange år, og jeg tror, at vi havde en chance for at gå ind i det forjættede land for mange år siden, men at vi, ligesom israelitterne i sin tid, af en eller anden grund ikke benyttede den chance. Som du ved, har vi vandret rundt i ørkenen i mange, mange flere år, end israelitterne gjorde. Det er virkelig på tide, at vi kommer sammen og lærer, hvad sundhedsbudskabet er, og som vi læser i vore Bibler. Jeg ønsker, at I skal slå op til Åb 14, fra vers 7:
"Frygt Gud og giv ham ære."

Vi giver ære til læger eller kirurger, som foreskriver tabletter.
Vi giver ikke ære til Gud, som helbreder os, og har givet os sundhedsbudskabet, "og tilbed ham, der har skabt himmelen og jorden og havet og kildevældene.
Vi må forstå, hvorfor vi er på denne jord, at der var en hensigt med vores skabelse, og at det var fordi Gud elsker os.
Vi er ikke robotter.
Vi er ikke maskiner, der blot er sat i gang, og som kan gå rundt og gøre, hvad som helst vi finder for godt, for vi er Guds børn. Gud har en hensigt med vores skabelse, han har en plan, han skabte en kost, der passer til os, som han ønsker vi skal bruge, han skabte et helt program, han ønsker vi skal følge, og hvis vi følger noget andet program, end det Gud har for os, så fornægter vi i virkeligheden vor Herre, der skabte os.
Det får os lige tilbage til hjertet af de 10 bud, til det fjerde bud, hvor vi skal tilbede Gud, der skabte al verden og skabte os. Og dette er det eneste problem Gud har med os, at han behøver os, og at vi har et desperat behov for ham. Det er tid for os, at vi slutter os sammen og krydser over floden Jordan og går ind i Kana'ans land, for vi er i stand til at tage det.

Først vil jeg definere hvad en naturlig kost er.
Hvilken slags diæt er det, vil skulle have fået for over 100 år siden?
For det første, når jeg taler om en naturlig diæt, så taler jeg ikke om en organisk eller biodynamisk dyrket kost.
Jeg går fuldstændigt ind for sådant, men jeg mener, at vi kan få en overflod af godt helbred fra den føde, vi kan købe i forretningerne. Derfor er der i virkeligheden ingen undskyldning for ikke at spise en virkelig god kost, der fremmer og giver godt helbred, for jeg har set hundreder af mennesker hente deres fødevarer i forretningerne og genvinde deres helbred derved. Men jeg fordømmer ikke biodynamisk dyrkede fødevarer. Jeg tror, det er et skridt videre, og som nogle af jer måske ønsker at gå.
En naturlig føde, er en føde som Gud har givet os.
Vi kan spise den lige fra træet.
Vi kan koge den lidt.
Vi kan blande den med andre fødevarer, men i den form som Gud har givet den til os.
Vi skal også se nogle eksempler på, hvad der ikke er naturlig føde.
Tag for eksempel sukker.
Nogle mennesker tror, at sukker er en naturlig fødevare, og selv på ketchupflasker kan du læse: naturligt sødestof.
Men det er sukker de bruger til at søde med.
Så sukker, og det ville jeg gerne at du skal forstå, om du så ikke får andet ud af dette, så ønsker jeg du skal få den forståelse, at alt hvad der har fået noget fjernet fra det eller udvundet af det, hvor du ikke får alle vitaminerne og mineralerne og fyldstofferne og fibrene, er ikke et naturligt fødeemne.
En naturlig føde er den føde, der indeholder alle vitaminerne og alle mineralerne og alle fyldstofferne og fibrene, som det havde oprindeligt, i den tilstand Gud skabte det, og som Gud ønskede det skulle indeholde.
For han fortalte os, at al den føde han skabte; frugterne, grøntsagerne og kornsorterne, skulle udgøre vor føde for at give os et godt helbred. Når vi så begynder at udvinde noget og tage alle vitaminerne og mineralerne bort som er deri og som skal hjælpe os til at omsætte og fordøje føden, så har vi gjort os selv en dårlig tjeneste, og vi tager noget bort, som vi slet ikke skulle gøre.
Sukker har fået alle fyldstoffer, fibre, vitaminer og mineraler fjernet, og det du har tilbage er et rent kemisk stof, som vi kalder succesrose eller almindeligt hvidt sukker. (Det er en opfattelse, som er ualmindelig vigtig).
Grunden til at vi ikke bruger sukker er, at det ikke har nogen vitaminer, ingen mineraler, ingen fyldstoffer, ingen fibre. Det er et rent kemisk stof, og vi kalder det succesrose.
Lad os se på en ting mere som mange af jer betragter som et naturligt fødemiddel. Og dette vil komme som et chok for mange af jer. Olie.
Indeholder olie alle de vitaminer, mineraler, fyldstoffer og fibre, som det oprindeligt var hensigten skulle være der?
Afgjort nej.
Det er et rent kemisk stof, som vi i kemien kalder triglycerid.
Hvad med sojabønnekoncentrater og glutenkoncentrater?
Er de naturlige fødemidler?
Igen har vi et stof, hvor æggehvidestoffet er blevet udskilt fra det oprindelige, og alle vitaminerne, mineralerne, fyldstofferne og fibrene er taget bort.
Du har måske set en masse skrevet i bladene, om det store arbejde der er gjort for fibrene i vores kost. Og det er sandt hvert ord af det. Dr. Burkett og Dr. Trowel har skrevet en mængde om det, om fibrene i vores kost og hvor vigtigt det er, hvordan det hjælper i fordøjelsesprocessen, og hvorfor vi behøver mere af det i vores kost.
Mange af de sygdomme, som jeg har henvist, og jeg skal nok kort nævne dem igen, er hovedsagelig et resultat af manglende fiberstoffer i vores kost.
Andre autoriteter mener, at det måske skyldes alle de raffinerede produkter, som vi spiser, olien, det hvide mel, det hvide sukker og æggehvidekoncentraterne.
Lad mig lige gentage disse sygdomme, og idet jeg nævner dem, ønsker jeg, at I skal lægge mærke til, at de alle er sygdomme, der opereres for.
Der findes en operation for hver eneste en af dem:
Hjertetilfælde, blindtarmsbetændelse, tyktarmsbetændelse, galdesten, forhøjet blodtryk, åreknuder, blodprop i de dybe vener, tilstoppelse af lungeårerne, brok, hæmorroider, kræft, tarmkatar og overvægt.

Ved en naturlig kost vil vi lave en kost af produkterne, meget lig den måde vi finder dem i naturen. Hvis du tog alle frugterne, kornsorterne, nødderne og grøntsagerne og hældte dem sammen og målte indholdet af æggehvidestof, så ville du finde, at du fik et æggehvidestof indhold på omkring 10 %.

Hvis du gør det samme for at finde indholdet af fedt, så finder du omkring 10 % fedtstof.

Og du vil finde, at du får omkring 80 % kulhydrater i kosten.

Det er øjensynlig den måde, Gud ønskede, vi skulle have det i vores kost, for næsten en hvilken som helst kost du spiser, og som er en naturlig kost, som Gud skabte den, har en procentvis sammensætning på 10 % fedt, 10 % æggehvidestof og 80 % sammensatte kulhydrater.

Nu har kulhydrater fået et dårligt rygte her til lands, og næsten alle mennesker kalder sukker for kulhydrat, de siger også, at de er meget fedende.
Hvis du spiser kartofler, ris, majs, bønner og frugt og sådanne produkter, så vil du blive meget overvægtig. Vi vil se på dette om et øjeblik, og vi vil se, at det forholder sig ganske anderledes, når vi nu herefter taler om kulhydraterne, som de findes i ris, kartofler, bønner, majs, frisk frugt, kornsorter osv.
Du har sikkert allerede hørt foredrag om de skadelige virkninger af sukker. Det forårsager mange ting, lige fra at give dig et overvægtsproblem og en forhøjelse af triglyceriderne, (et fedtstof i legemet), til sukkersyge. Der er mange skadelige virkninger af det, og det sænker din modstandskraft mod sygdom og infektion. Jeg vil ikke gå videre ind på det her, fordi vi har så mange andre ting, du sandsynligvis ikke har hørt om.

Du bør også læse den næste artikel.