Solens helbredende stråler.

Lad mig kort fortælle om den forskning og de behandlingsmetoder, som verden bruger i dag. For nogle få år siden opdagede en sygeplejerske i England, at hun gjorde noget, hun ikke skulle gøre. Hun tog de nyfødte børn ud på altanen i nogle få minutter hver dag og lod dem få lidt sollys. Nogle havde gulsot, som det er ganske hyppigt for nyfødte at få på grund af blodets uforenelighed og flere andre faktorer.

På dette tidspunkt brugte hele verden, hvad de kalder en blodudskiftningstransfusion, hvor de udskifter alt barnets blod, fordi barnet har gulsot. Det er meget farligt for barnet, ikke blot gulsoten men også blodtransfusionen. Mange børn døde. Denne sygeplejerske tog disse børn ud på den solfyldte altan og lod dem blive bestrålet med sollys en kort tid. Hun lagde slet ikke mærke til noget mærkeligt, men en gang kom der en læge ind på børneafdelingen, kort efter at børnene havde været udenfor. Sygeplejersken lagde blot et lille dække over barnets bækkenregion, så barnet fik sol over det meste af kroppen. Lægen kom hen til hende og forlangte at få at vide, hvilket medikament hun havde malet børnenes hud med, for der hvor lagenet havde dækket børnene, havde de helt klart orange gulsotfarve, hvis du har set en gulsotpatient, så ved du, hvor gule de kan blive. Og virkelig, resten af børnene, ansigtet, armene og det hele var næsten normalt i farven, så han krævede at få at vide, hvad hun havde farvet børnene med. Sygeplejersken sagde: "Åh intet."
Men lægen sagde: "Mig narrer du ikke, dette er enten kviksølvkrom eller jod eller noget andet, du har farvet børnene med!"
I diskussionens forløb sagde sygeplejersken: "Alt hvad jeg har gjort er at tage dem udenfor i solen nogle få minutter," og lægen sagde: "Det kan ikke være det, der har gjort det." Omkring den samme tid, medens lægen spekulerede på dette, talte han tilfældigvis med mændene i laboratoriet, hvor disse børns blodprøver blev målt. Når de havde målt indholdet af bilirubin, som er det stof, der forårsager gulsoten, og så lod det stå i vinduet udsat for sollys, så ville de bagefter få et andet tal. Dette kunne de ikke forstå. Lægerne kunne heller ikke forstå det. Og så begyndte denne læge at lægge to og to sammen. Sollyset måtte have en eller anden virkning på bilirubin. Det måtte forandre det på en eller anden måde.

Nu lavede de adskillige prøver med at tage børnene ud i sollyset, og de begyndte at lave prøver med forskellige slags lys, for at finde ud af, hvilken type lys det var der skabte denne effekt, og de fandt frem til en speciel type, der fremkaldte forandringen. Denne viden blev offentliggjort i mange blade i hele verden. Nu hører vi sjældent om en blodudskiftningstransfusion. Jeg talte med en børnelæge, der har praksis i lokalerne ved siden af mig, og han sagde: "Jeg har ikke udført en sådan blodtransfusion i lange tider, og jeg ved ikke, om jeg kan huske at gøre det mere. Jeg har næsten glemt det nu. Det er en ting, der hører fortiden til, men dengang," sagde han: "gjorde han det næsten dagligt. Der er en behandlingsform nu, der viser at sollys også er godt for voksne gulsotpatienter. Det bliver brugt mere og mere.
Da jeg var i turnustjeneste i Chicago, byggede de nogle gigantiske skyskrabere. Da de blev opført, hørte jeg, at de ville installere nogle specielle lamper i stedet for de almindelige fluoriserende lamper. Jeg forhørte mig om dem og fik at vide, at de var meget dyrere end almindelige lamper, men at industriselskaberne sætter disse lamper ind i bygningerne, fordi de giver et lys, der er mere lig solens lys, og at dette bevirker, at der er mindre irritation blandt de ansatte, og de bliver mindre syge. De føler sig bedre tilpas og arbejder mere effektivt. Det er årsagen til, at de store organisationer investerer ekstra penge i disse lamper.
Der fortælles mange erfaringer om denne specielle slags lys, om hvordan folk aldrig fik forkølelser, når de arbejdede under disse lamper. Der er andre interessante ting, der sker ved forskning om sollys. Der er en muse race, der er så indavlet, at de altid udvikler kræft ved fire måneders alderen, næsten uden undtagelse. En forsker fik en gruppe af disse mus. Han havde forskellige slags lys i hans specielle laboratorium. Disse mus levede i ni til ti måneder under de forskellige slags lys, før de udviklede kræft og døde. Han kunne ikke forstå dette, for i det laboratorium de kom fra, levede de kun omkring 5 måneder. Han prøvede alt, hvad han kunne tænke på. Han forandrede varmen i værelset. Han forandrede omgivelserne og luftsskiftet og alt andet. Føden var den samme som i det andet laboratorium, alt var ens undtagen lyset. Han kunne ikke forstå det. Han begyndte at gøre forsøg med at flytte rundt på lamperne, og fandt ud af, at når han lod naturligt sollys falde på disse dyr, så kunne de leve 17 og 18 måneder, og mange af dem døde af andre sygdomme end kræft. Da han offentliggjorde dette, var det virkelig et slag i hovedet på mange videnskabelige forskere; at tænke sig at sollys kan forhale eller endog forhindre kræft.
I årevis har vi hørt: "Du skal passe på ikke at blive for længe i solen, for det fremkalder hudkræft." Lad os derfor se lidt mere på, hvad det er, der sker, og hvad vi som et folk og hele verden gør forkert i vores kost, som fremkalder kræft og andre sygdomme.
Der er også gjort et stort arbejde siden den tid, med forskning i kræft, på nogle af de bedste institutioner i USA, The National Cancer Institute. De har fundet ud af, at man kan give et bestemt medikament til en patient, bestråle patienten med lys hvor han har kræft, og så vil kræften forsvinde. Dette er noget af det sidste nye om hudkræft, hvor lyset der rammer kræften, endog dybt nede gennem huden, får kræften til at forsvinde.
Vi kunne bruge meget længere tid med at tale om sollys, og mange flere ting som sollys faktisk kan gøre. Men nu tror jeg, vi bør gå videre til det område, hvor jeg er bedst kendt, nemlig ernæringen, og se hvad der sker her.

Du bør også læse den næste artikel.